home
Wie zijn wij
Pups geboren
Trimsalon
Vers Vlees Voeding
handling
Onze engelse cockers
Onze Carpatins
de andere dieren
in Herinnering
links
Gastenboek
Contactformulier 

 

 

Wij zijn Aize en Edith van der Sluis. In 1990 hebben we onze eerste engelse cocker spaniel gekregen een roodschimmel.

Uit de krant en zonder stamboom. Omdat er ook een bastaardje was welke al op de boerderij rond liep en op een gegeven ogenblik is overleden. Werd de cocker spaniel genaamd jenny onwennig van de andere hond. Besloten werd om er een hond bij te nemen. Vanwege het werk werd dit geen cocker spaniel maar een border collie genaamd fanny. Een jaar later in`94 werd onze dochter geboren.
En helaas hebben we onze eerste cocker spaniel jenny in 2000 laten inslapen.

Fanny onze eerste bordercollie
Fanny van de schapenhoeve
geboren 22 -11-1993 overleden 08-09-2009

 

 

 

 Aize en Edith van der Sluis                                                         Joycelien met haar hond Anik

 

 

 

 
 
 
   

De border collie is een echte werkhond. Dit beviel goed zodat er al gauw een tweede en een derde bij kwam. Zo maakten we kennis met het schapen drijven en de behendigheid.Ook een nestje werd er gefokt de eerste keer als een complete verrassing het tweede nest gepland. In het jaar 2000 zijn we van de boerderij vertrokken en terecht gekomen op ons huidige stekkie. Een vrijstaande huis met een grote lap grond erom heen. Hier hebben we minder werk voor onze border collie`s en daarom besloten we te stoppen met dit ras. Voor de erfbewaking is hier inmiddels een Romansc Ciobanesc Carpatin bij gekomen. En die verstaat haar werk goed.

Inmiddels wat wijzer. De nodige instructeurs papieren gehaald en sinds 2003 geef ik (Edith) les bij verschillende hondenscholen.. Eerst als g&g instructeur later zijn daar ook de agillity(behendigheid) en de flyball bij gekomen. Dan ook nog de instructeurs papieren zoeken en nog later kk1 of wel de kynologisch kennis 1 gehaald. En de kk2 hebben we daarna gevolgt. Per november 2008 hebben we nu ook een verkooppunt voor verse gezondheidsvoeding voor de hond, kat en fret. Ook wordt het trimmen van honden inmiddels verzorgt.

En ja dan begint het bloed toch weer te kriebelen en bleek de oude liefde nog niet te zijn overleden. Toch weer op zoek naar een engelse cocker spaniel. Via de rasvereniging kwamen we bij een goede fokker terecht. En daar hebben we in april 2005 onze lotte weggehaald een blauwschimmel. Dan begint het feest pas goed. Als je met een engelse cocker spaniel wilt fokken zal je je show kwalificaties moeten halen en zo stap je de show wereld binnen.Ook hier leer je weer het nodige bij. Dan op zoek naar een geschikte reu en hopen dat er pups komen. Ook is toen besloten om een kennelnaam aan te vragen. Deze naam is ontstaan uit de namen van mijn eerste 3 eigen honden. JEnny mijn engelse cocker spaniel, FAnny mijn border collie en mijn SHArk een kruising border collie. En zo ben ik aan de naam JEFASHA gekomen. Ik vind het een eerbetoon aan de honden die mij gaande weg het verdere pad in de kynologie en de hondenwereld hebben gebracht.

In 2013  zijn we naar Roemenië afgereisd en hebben daar onze eerste Ciobanesc Romanesc Carpatin opgehaald voor de erf bewaking. De dame heeft alle benodigde papieren mee gekregen van de fokker en is inmiddels in het bezit van een nederlandse stamboom. Wij sluiten niet uit dat er mee haar in de toekomst ook een nest gefokt gaat worden.

De door ons gefokte pups worden dan ook goed gesocialiseerd en zijn gewend aan katten. Alle honden worden bij ons gecontroleerd op hd en pra & cataract. Uiteraard fokken we alleen met honden die voldoen aan de eisen gesteld door de rasvereniging, en de raad van beheer. We streven er naar om gezonde, vrolijke honden met een goed karakter te fokken

 

 

Jefasha
e.j.sluis@kpnplanet.nl